Bijbelstudie met moslims

Al Massira cursus: Een wandeling met de profeten en een ontmoeting met Jezus
Jezus (de Messias) ging op pad met twee vrienden die op zoek waren naar antwoorden op actuele, brandende vragen. Door de tekenen van de profeten uit te leggen gaf Hij hun de antwoorden die ze zochten. Al Massira wil kleine vriendengroepen van Arabisch sprekenden en andere talen op een soortgelijke manier mee op reis nemen. Klik hier voor een trailer in het Engels met Nederlandse ondertiteling. Of bezoek de Al Massira-website.

Discovery
Help je moslimvriend ontdekken wie Christus is in de Bijbel. Een van de grootste evangelisten van het Midden-Oosten is een voormalige moslim die Christus is gaan volgen. Hij heeft een Bijbelstudie ontworpen die hij gebruikt om moslims tot Christus te brengen. Honderden hebben Christus leren kennen door deze Bijbelstudie. Klik hier om meer te lezen.

Jezus delen
In het contact met moslims is het goed om zodra de ruimte en het vertrouwen er is, de ander uit te dagen om na te denken over de boodschap van de Bijbel en de persoon van Jezus. Er zijn verschillende materialen in omloop voor het doen van Bijbelstudie. Van veel methoden zijn er ook vertalingen gemaakt. De handreiking Jezus delen biedt een overzicht van methodes die geschikt zijn voor Bijbelstudie met vluchtelingen. De methodes zijn beschikbaar in vreemde talen en het Nederlands. In de handreiking vindt u ook praktische tips voor het doen van Bijbelstudie. U kunt het document hier downloaden.

Tauraat-Zaboer-Indjiel
Een kennismaking met de boodschap van de Bijbel aan de hand van tien thema’s die moslims meenemen van de schepping naar Christus. De teksten zijn gekozen uit alle drie de delen van de Bijbel zoals moslims die kennen: Tauraat=Thora, Zaboer=Psalmen en Indjiel=Evangelie (Nieuwe Testament). Het is beschikbaar in een boekje met Turks, Nederlands, Engels, Frans, Dari, Farsi en Arabisch, maar is ook online te lezen in het Turks, en in het Nederlands.